STARANJE TELESA PREKO HORMONSKIH OBDOBIJ 

četrto hormonsko obdobje

Po tradicionalni kitajski medicini se žensko in moško telo starata preko sedmih ciklov. 

V tem času prve štiri cikle življenjska zasnova posameznika raste nato pa zadnje tri cikle upada. 

Ženskam se cikli menjajo na sedem let, medtem ko moškim na osem. 

 

Življenjska zasnova posameznika je delno podedovana, delno pa na njo vplivajo pridobitni dejavniki.

 

V praksi to pomeni, da tisto kar posameznik doživi v prvih štirih hormonskih obdobjih, pri ženskah do 28. leta in pri moških do 32. leta, vpliva na življenje po tem obdobju. 


Četrto hormonsko obdobje pri ženskah traja od 21. do 28. leta. Pri moških od 24. do 32. leta. To je še zadnje hormonsko obdobje, ko življenjska zasnova posameznika raste. To kar dosežemo do konca 4. hormonskega obdobje je maksimum, ki ga bomo dosegli v rasti življenjske zasnove. 

 

Do konca četrtega hormonskega obdobja je vitalna energija posameznika na najvišji točki. Ženske in moški dosežejo vrhunec plodnosti. Telo je v tem času najbolj optimalno pripravljeno na telesni ravni. Kosti in mišice so močne,

lasje sijoči in polni. Ledvična energija kipi. 


V tem hormonskem obdobju lahko še nadomestimo morebitne primanjkljaje, ki smo jih zaradi slabše genetike ali pridobitvenih dejavnikov v otroštvu pridelali. V tem obdobju je čas, da pospravimo vse težave preteklosti, ki nas še vedno zaznamujejo, se ločimo od njih in postanemo oseba, kakršna si želimo. 

 

Po tradicionalni kitajski medicini se to doseže s terapijo akupunkture. Pomaga vam lahko tudi psihološka terapija. Pomembno je, da posameznik odraste in se odmakne od vzorcev preteklosti.

Tu govorimo predvsem o posameznikih, ki v otroštvu niso imeli optimalnih pogojev za razvoj, zaradi psihičnega in/ali fizičnega nasilja staršev ali drugih posameznikov v njihovem življenju. 

 

To kar posameznik doseže na nivoju življenjske zasnove do konca četrtega hormonskega obdobja vpliva na nadaljnje življenje. Torej na razvoj bolezni v zadnjih treh življenjskih obdobjih, na kakovost življenjskega sloga in tudi na vzgojo in popotnico, ki jo preda svojim otrokom. 


In ne pozabite, BOLEZEN NE IZBIRA, VI LAHKO. 

NAROČITE SE NA BREZPLAČNI DIAGNOSTIČNI PREGLED IN IZBERITE ZDRAVJE.


info@hisatkm.si
 070 221 221