GLAVOBOLI in MIGRENE

Glavoboli in migrene so med najpogostejšimi zdravstvenimi težavami. 

Po statistiki se v Sloveniji več kot 20 odstotkov ljudi spopada s to težavo. Bolezen je v razvitih državah pri ženskah tri krat pogostejša kot pri moških in se najpogosteje pojavi med 25. in 40. letom starosti.

Glavobol tenzijskega tipa


Glavoboli tenzijskega tipa so najpogostejši. To so običajni, vsakdanji glavoboli. Občutimo jih kot topo bolečino s stalnim pritiskom nekje v glavi, spredaj, zgoraj ali stransko. Vzroki za nastanek tenzijskega glavobola so stres, pomanjkanje spanca, depresija, izpuščanje obrokov ali dehidracija. 

Glavobol za očesom


Glavobol za očesom se navadno pojavi za enim očesom, lahko je tudi za obema. Gre za intenzivno bolečino in traja dalj časa – lahko tudi do dva meseca.

Migrene

Migrene niso tako pogoste kot tenzijski glavoboli. Pri migreni gre za močno bolečino, ki je pogosto v kombinaciji s preobčutljivostjo na svetlobo in zvok. Lahko se pojavlja tudi občutek slabosti ali bruhanje. Traja do več dni. Pri ženskah na glavobole in migrene pogosto vpliva menstruacijski ciklus.

TRADICIONALNA KITAJSKA MEDICINA

Tradicionalna kitajska medicina glavobole in migrene obravnava celostno, enako kot vse ostale bolezni. 

Pred izvajanjem zdravljenja je potrebno narediti diagnostični pregled, preko katerega zdravnik tradicionalne kitajske medicine poišče vzrok posameznikovih težav.  

 

Bolečine ob strani in sencah nakazujejo na oslabljen jetrni jin. Bolečina na predelu čela nakazuje na oslabljen vranični jang, medtem ko bolečina na zadnjem delu glave nakazuje na oslabljen ledvični jang. Pri določenih

posameznikih prihaja tudi do kombinacij več neravnovesij. 

 

V akutnem času glavobola ali migrene se izogibajte hrani, ki vroče deluje na telo: alkohol, čokolada, kava, pekoče začimbe.

 

 Diagnoza po tradicionalni kitajski medicini je najpomembnejši korak

zdravljenja bolezni, saj  se lahko le s pravilno postavitvijo diagnoze bolezen celostno zdravi. 


Najpogosteje se glavobole in migrene zdravi z akupunkturo in zeliščno medicino. Število terapij je odvisno glede na dolžino bolezni. Na začetku je terapije potrebno izvajati en krat tedensko, nato na daljše časovno obdobje.

In ne pozabite, BOLEZEN NE IZBIRA, VI LAHKO. 

 NAROČITE SE NA BREZPLAČNI DIAGNOSTIČNI PREGLED IN IZBERITE ZDRAVJE.


info@hisatkm.si
 070 221 221