POLETJE

Element: OGENJ


Element ognja predstavlja toploto, hitrost, življenje. Čustvo povezano z ognjem je sreča.

Barva: RDEČA


Rdeča barva na Kitajskem velja za tradicionalno poročno barvo, predstavlja srečo, prepoznavnost, denar, ustvarjalnost, radost, praznovanje.

Energija: JANG


Energija jang je aktivna energija, ki simbolizira rast, spodbudo, gibanje navzgor, aktivnost, svetlost.

SRCE

Srce je po tradicionalni kitajski medicini kralj vseh organov. 

Vsi drugi organi srcu dajejo svojo energijo, zato da mu pomagajo ohraniti ravnotežje. 

 

Parni votli organ srca je tanko črevo. Delovanje srca dopolnjujejo jetra, medtem ko srce dopolnjuje delovanje vranice. Pomembno je, da posameznik ni izpostavljen stresu, preobremenjenosti in da ima urejeno prehrano ter prebavo. 

Vse skupaj namreč vpliva na uravnovešeno delovanje srca.

 

Simptomi povezani z oslabljenim delovanjem srca so: pretirano ali premalo potenja, koprivnica, kožni izpuščaji, motnje spanja, palpitacije,  nemirnost, vznemirjenost, strahovi, fobije .... 


NASVETI

Ker je poletje čas za igro in sprostitev, poskrbite, da si boste vsak dan vzeli čas za sprostitev. Vzemite si nekaj minut in naredite dihalne vaje.

 

Vdihnite skozi nos in štejte do pet. Ko vdihavate, si zamislite, da čisti zrak vstopa v pljuča.

 

Zadržite sapo, štejte do petnajst in si predstavljate, da vaše celice to priložnost izkoriščajo za odvajanje odpadkov v krvni obtok. 

 

Izdihnite (štejte do deset) in vizualizirajte odpadke, ki izstopajo iz vašega telesa.

 

Vključite svoje čute. Poletje prinese s seboj nešteto intenzivnih barv, zvokov in dišav. Bodite del poletnega obilja okoli vas.


REKREACIJA

Svetuje se kardivaskularno vadbo. Pomembno je, da se spotite, saj se s tem telo očisti toksinov. Svetuje se tek, kolesarjenje, hoja v hribe ali vodene vadbe. Izberite tisto, kar vam ustreza.

PREHRANA

V času poletja lahko posežemo po hrani, ki hladi. Torej se lahko uživa surovo sadje in zelenjavo. Priporoča se lokalno in sezonsko hrano. Okus, ki krepi delovanje srca je grenak, tako da v prehrano vključite rdeče redkvice, vodno krešo, šparglje, šalotko, artičoke, bambusove vršičke, brokoli, cvetačo, endivjo, kapre, bučna semena, ginko, bezgov sok, črni čaj, zeleni čaj, kamilični čaj, lipov čaj, sirup melise, grenivko, limono, rabarbaro itd.

In ne pozabite, BOLEZEN NE IZBIRA, VI LAHKO.   

NAROČITE SE NA BREZPLAČNI DIAGNOSTIČNI PREGLED IN IZBERITE ZDRAVJE. info@hisatkm.si
 070 221 221