AURIKULOTERAPIJA

Aurikuloterapija je tehnika stimulacije akupunkturnih točk na ušesu. 

 

Tradicionalna kitajska medicina ušesu parnemu organu ledvic daje pomembno vlogo. 

 

Uho predstavlja narobe obrnjen zarodek in s tem celotno človeško telo. 


Aurikuloterapijo se lahko izvaja z iglicami (tankimi in majhnimi, primernimi za uho), nalepkami s semeni, magnetki ali samo z ročno manipulacijo točk (refleksoterapijo).  Aurikuloterapija je omenjena že v starih tekstih o tradicionalni kitajski medicini, leta 1950 pa jo je moderniziral in bolj celovito opredelil francoski zdravnik Paul Nogier.

Tehnika zdravljenja z aurikuloterapijo lahko uporabljamo kot samostojno zdravljenje ali kot komplementarno tehniko zdravljenju z akupunkturo in zeliščnimi prehranskimi dopolnili. Slednje zdravniki tradicionalne kitajske medicine uporabljajo bolj pogosto. V zahodnem svetu je aurikuloterapija najbolj poznana za pomoč pri zdravljenju različnih odvisnosti, medtem ko jo zdravniki tradicionalne kitajske medicine pogosto uporabljajo pri psiholoških težavah, težavah s spanjem in krvnim pritiskom. Uho je bogato z akupunkturnimi točkami.

 

V praksi so določene, ki so najbolj praktične in v uporabi. Najbolj znana točka je Shenmen, uporablja se za lajšanje stresa in preobremenjenosti. info@hisatkm.si
 070 221 221