Pokličite nas 070 221 221

Juvanova 19, Ljubljana

AURIKULOTERAPIJA

Aurikuloterapija je tehnika stimulacije akupunkturnih točk na ušesu. 

 

Tradicionalna kitajska medicina ušesu parnemu organu ledvic daje pomembno vlogo. 

 

Uho predstavlja narobe obrnjen zarodek in s tem celotno človeško telo. 

Aurikuloterapijo se lahko izvaja z iglicami (tankimi in majhnimi, primernimi za uho), nalepkami s semeni, magnetki ali samo z ročno manipulacijo točk (refleksoterapijo).  Aurikuloterapija je omenjena že v starih tekstih o tradicionalni kitajski medicini, leta 1950 pa jo je moderniziral in bolj celovito opredelil francoski zdravnik Paul Nogier.

Tehnika zdravljenja z aurikuloterapijo lahko uporabljamo kot samostojno zdravljenje ali kot komplementarno tehniko zdravljenju z akupunkturo in zeliščnimi prehranskimi dopolnili. Slednje zdravniki tradicionalne kitajske medicine uporabljajo bolj pogosto. V zahodnem svetu je aurikuloterapija najbolj poznana za pomoč pri zdravljenju različnih odvisnosti, medtem ko jo zdravniki tradicionalne kitajske medicine pogosto uporabljajo pri psiholoških težavah, težavah s spanjem in krvnim pritiskom. Uho je bogato z akupunkturnimi točkami.

 

V praksi so določene, ki so najbolj praktične in v uporabi. Najbolj znana točka je Shenmen, uporablja se za lajšanje stresa in preobremenjenosti.