TUINA MASAŽA

Tuina masaža je terapevtska tehnika tradicionalne kitajske medicine, ki je namenjena zdravljenju pri poškodbah in bolečinah v sklepih in mišicah. Izvajati jo mora oseba, ki je specializirana za tuina masažo.

 

Pogosto se uporablja za zdravljenje poškodb hrbta, ki nastanejo zaradi obremenitev ali nepravilnih gibov, za zdravljenje nategnjenih in zategnjenih mišic, vnetje vezi, mišic in živcev, išiasa, revmatizma, artritisa, za zvine in podobno.  

 

 

Masaža je lahko boleča, saj je namenjena zdravljenju. Usposobljen tuina maser gnete in pritiska na različne dele in točke telesa.

Beseda tuina pomeni »potisniti in povleči«. Za izvajanje terapije uporablja lastno telo – prste, roke, komolce. Masaža poteka preko tkanine – obleke in brisače, ne izvaja se z olji. Glede na težavo se lahko izvaja v sedečem ali ležečem položaju, pogosto tudi v kombinaciji z ostalimi tehnikami tradicionalne kitajske medicine (ventuzami, akupunkturo, moksibustijo). 

 

Obstajajo različne šole in slogi masaže tuina, nekatere se uporabljajo za preventivo in za ohranjanje zdravja, druge pa za zdravljenje določenih bolezni. info@hisatkm.si
 070 221 221